VOEDSELVERWERKING- EN LANDBOUWINDUSTRIE

Betrouwbare Partner


Snijders Intelligent Automation heeft tal van laagspannings- en industriële automatiseringsoplossingen gerealiseerd voor verwerkingsbedrijven en eindgebruikers in de voedingsmiddelenindustrie en de landbouwsector. Bij deze oplossingen ging het vaak om optimalisatie van de processen en verbetering van de efficiëntie. Samen met onze original equipment manufacturers (OEM’s) hebben wij wereldwijd elektrische systemen geïnstalleerd. Ons serviceteam staat 24/7 tot uw beschikking en ondersteunt de elektrotechnische systemen en automatiseringsoplossingen op basis van remote access.

Ook hebben uitgebreide expertise in huis op het gebied van HACCP-regelgeving. Op basis daarvan leveren we regelmatig ook elektrotechnische laagspanningssystemen aan de voedselverwerkingsindustrie. Omdat we tegelijkertijd ook UL-gecertificeerde elektrotechnische laagspanningssystemen leveren, zijn wij een betrouwbare partner voor wereldwijd opererende voedselverwerkings- en landbouwbedrijven.

HACCP Expertise


Behalve elektrotechnische kennis van laagspanningssystemen beschikken wij ook over uitgebreide expertise op het gebied van de HACCP-regels met betrekking tot de voedingsmiddelenindustrie en de landbouwsector. Ook hierin kunnen wij u adviseren en kunnen wij bijdragen aan de ontwikkeling van uw bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan bekabeling of aan de plaatsing van de omkasting waarin de elektrotechnische componenten worden gemonteerd.

Als wij de juiste elektrotechnische ontwerpen willen maken, is diepgravende kennis van de diverse eisen die worden gesteld aan productiemachines in deze industrie een absolute vereiste. Met name het punt van hygiëne vraagt om de nodige aandacht en expertise. De aangebrachte bekabelingen en veldcomponenten moeten immers goed gereinigd kunnen worden. Wij kunnen, naast de benodigde basisvaardigheden op elektrisch gebied, de juiste HACCP-kennis meenemen in de ontwerpfase.

 

Werkzaamheden


Samen met een toonaangevende machinefabriek, die wereldwijd actief is in de pluimveeverwerkende industrie, hebben wij vele snijlijnen voorzien van intelligente elektrotechnische besturingssystemen. Onze werkzaamheden betroffen onder meer:

 • opstellen van het elektrotechnisch basisontwerp;
 • productie van de laagspanningssystemen;
 • bekabeling en elektrotechnische inbedrijfstelling van de installatie;
 • toezicht op de efficiëntie van de lijn;
 • integratie van de weegsystemen;
 • integratie van de Vision-systemen;
 • dataverzameling op het gebied van het functioneren van de installatie.

Voor een leverancier van industriële reinigingsinstallaties zijn wij de huisleverancier van de elektrotechnische besturingssystemen voor deze installaties. Dergelijke installaties staan vaak bloot aan extreme omstandigheden, zowel in de zin van gebruik als in de zin van onderhoud. Onze werkzaamheden bestonden onder andere uit:

 • ontwerp van de elektrotechnische besturingssystemen;
 • productie van de besturingspanelen;
 • bekabeling van de gehele installatie;
 • ontwikkeling van de interfacesoftware voor de bediening;
 • elektrotechnische inbedrijfstelling van de gehele installatie.

“Verbeter het rendement van uw voedselverwerkingsmachines met behulp van de besturingsoplossingen van Snijders Intelligent Automation”

 

VRAGEN?

Bel of mail ons:

0186 65 95 95    //   info@snijders-et.nl