BAGGERINDUSTRIE

Advies & ontwerp


Snijders Intelligent Automation levert elektrotechnische laagspanningssystemen die aan boord kunnen worden geïnstalleerd van de meest geavanceerde en complexe baggerschepen. Wij bieden laagspanningssystemen en automatiseringsoplossingen voor snijkopzuigers of sleephopperzuigers, die voldoen aan de hoogste normen voor de baggerindustrie. Wij kunnen u adviseren over mogelijkheden voor laagspannings- en automatiseringssystemen, maar nemen ook graag het ontwerp en de levering voor onze rekening. Daarnaast kunnen wij uiteraard ook uw bestaande elektrotechnische laagspanningssystemen grondig tegen het licht houden. Waar nodig, kunnen we deze upgraden en onderhouden.

Single line


In nauwe samenspraak met uw systeemengineers ontwerpen onze elektrotechnische ingenieurs een ‘single line’. Deze geeft de algehele elektrotechnische aansturing van de gebruikers aan boord weer. Zodra u akkoord gaat met de door ons opgestelde specificaties, kunnen we beginnen met de fase van zowel het ontwerp van de lay-out van het elektrotechnische paneel als het mechanische ontwerp. Primair aandachtspunt hierbij zijn de trillingen die voortdurend aanwezig zijn aan boord van een baggerschip. Wij zorgen daarnaast voor een degelijk elektrotechnisch laagspanningssysteem waarbij het mechanische en elektrotechnische ontwerp een natuurlijk geheel vormt. Uiteraard wordt er te allen tijde een FAT (Factory Acceptance Test) verricht. Desgewenst kunnen wij daarna de systemen zelf op locatie of tijdens een sea trial in bedrijf stellen.

 

“Snijders Intelligent Automation levert overal ter wereld oplossingen aan vooraanstaande baggeraars”

Internationale werkzaamheden


In opdracht van een gerenommeerde bouwer van baggerschepen hebben wij voor een internationaal opererende baggeraar het complete laagspanningsverdeelsysteem ontworpen en gebouwd. Onze werkzaamheden bestonden uit het volgende:

  • ontwerp van de elektrotechnische schakelborden en het emergency switchboard, en de aansturing van de frequency drives voor diverse lieren aan boord van het baggerschip;
  • bouw en FAT van de ontworpen laagspanningssystemen;
  • verzorging van de ‘as built’-tekeningen.

 

VRAGEN?

Bel of mail ons:

0186 65 95 95    –   info@snijders-et.nl